Aardlekschakelaarbeveiliging 40A (remautomaat)

 10,74 excl. BTW

Zekeringautomaat 40A 1-polig

Aansluitdraad 6mm2 zwart 30cm × 2

Artikelnummer: ZS-REMAUTOMAAT Categorie:

Beschrijving

Aardlekschakelaarbeveiliging 40A (remautomaat)

Let er bij het plaatsen van zonnepanelen op dat ook de meterkast veilig is en beveilig bestaande aardlekschakelaars! Bestaande aardlekschakelaars kunnen meestal maximaal 40A aan. Als zonnepanelen geplaatst worden, kan de maximale stroom door de aardlekschakelaar groter worden dan 40A. De bestaande aardlekschakelaars moeten dan worden beveiligd met een zogenaamde remautomaat. Dat zit zo.

De hoofdzekering in een pand met een 1-fase aansluiting heeft bijvoorbeeld een capaciteit van 35A. Als een omvormer wordt geplaatst, dan is dat een extra bron van energie. Als het een 3600W omvormer betreft, dan is de extra stroom 16A. In totaal kunnen de hoofdaansluiting en de omvormer dus samen 51A leveren. Dat is meer dan wat de aardlekschakelaars aankunnen.

Bij de plaatsing van 5000W omvormers is de maximale extra stroom zelfs 25A en de maximale stroom door de aardlekschakelaar 60A!

Plaats deze aardlekschakelaarbeveiliging 40A (remautomaat) om te voorkomen dat de maximale stroom van de hoofdzekering, plus de maximale stroom van de omvormer, samen groter zijn dan 40A. Het aansluitschema voor een 1-fase omvormer vind je hieronder.

Voor een 3-fasen systeem is dit probleem minder groot. De hoofdzekering is in dit geval meestal 25A en de omvormer heeft doorgaans een stroom per fase van 15A of minder. Dit betekent een omvormer van maximaal 10kW. Heb je een 3-fasen hoofdaansluiting van meer dan 25A en/of een omvormer van meer dan 10kW, dan kan ook in dit geval een remautomaat van toepassing zijn. Hou dus altijd goed in de gaten hoe zwaar je hoofdaansluiting en omvormer samen zijn. Neem bij twijfel contact op met een elektricien.

Details over dit onderwerp kun je lezen in het artikel Sluit je omvormer veilig aan op de groepenkast.

Sluit je zonnepanelen veilig aan op de meterkast met deze aardlekschakelaarbeveiliging 40A (remautomaat)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aardlekschakelaarbeveiliging 40A (remautomaat)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *