Enphase IQ Gateway Metered 2

 336,36 excl. BTW

Artikelnummer: ENV-S-EM-230 Categorie:

Beschrijving

Enphase IQ Gateway Metered 2

De IQ Gateway, Metered (single & multi phase) is een communicatiegateway. Dit systeem stuurt gegevens tussen de PV-installatie en Enphase over en weer. Enerzijds worden gegevens vanaf het PV systeem naar Enphase gestuurd om ze in te kunnen zien via bijvoorbeeld Enphase Enlighten. Anderzijds worden er automatisch systeem- en softwareupdates vanaf Enphase naar de micro-omvormers verstuurd. Met Enphase Enlighten kunnen zowel systeemeigenaren als installateurs handig en snel belangrijke informatie inzien. De IQ Gateway moet verbonden zijn met het internet om gegevens te rapporteren, hier zijn verschillende opties voor: geïntegreerde wifi, ethernet, Enphase Mobile Connect (niet meegeleverd) of PLC.

Enphase Enlighten

Enphase Enlighten laat alle belangrijke informatie in één oogopslag zien, met de mogelijkheid om dieper in bepaalde gegevens te duiken. Opbrengst, verbruik, eventuele opslag van energie mochten er batterijen zijn aangesloten, enzovoorts. Voor professionals is er Enlighten Manager, waarmee installateurs per PV-installatie gemakkelijk een overzicht hebben van alle door hun beheerde systemen. Zo kunnen alle partijen te allen tijde de belangrijke informatie inzien en waar nodig handelen.

Verbindingsmogelijkheden

Verbinding met het internet is noodzakelijk om de Envoy-S, Metered (single & multi phase) gegevens uit te kunnen laten wisselen. Enerzijds om updates te ontvangen, anderzijds om aan Enlighten te kunnen rapporteren. Dit kan bijvoorbeeld met de geïntegreerde wifi, via zowel 2.4 als 5Ghz. Hiervoor is wel een router nodig die draadloze verbindingen kan maken. Een verbinding via ethernet is ook een optie, waarbij een router ook benodigd is om de Envoy-S op aan te sluiten. Er wordt geen ethernetkabel meegeleverd. Een derde mogelijkheid is Enphase Mobile Connect. Dit systeem is afzonderlijk te bestellen, waarvan wij twee varianten aanbieden. Eén inclusief 5-jarig gegevensabonnement, de ander exclusief. De laatste optie via PLC, mocht er bijvoorbeeld geen mogelijkheid zijn de Envoy-S in de buurt van een router te plaatsen. Wij bieden hier Enphase Power Line Carrier Ethernet Bridge pair, Euro, voor aan.