Omvormers

Filter

De BTW wordt voor particulieren bij het afrekenen automatisch van het aankoopbedrag afgetrokken, na ondertekening van de verklaring dat de materialen voor eigen gebruik worden aangeschaft.
(Hybride) omvormers en micro-omvormers van Growatt, SolarEdge, APsystems en Enphase

ZonnepanelenSuper.nl levert een uitgebreid assortiment (hybride) omvormers en micro-omvormers van Growatt, SolarEdge, APSystems en Enphase. Omvormers van Growatt en APSystems hebben we ruim op voorraad. Maar ook SolarEdge en Enphase kunnen we snel leveren!

Op hybride omvormers kunnen accu’s worden aangesloten. Hiermee wordt uw zonne-energie opgeslagen voor gebruik op een later tijdstip. In combinatie met dynamische energietarieven kunt u nu al geld verdienen met de pieken en dalen in de elektriciteitstarieven. Laad uw accu’s op als de energieprijzen laag of negatief zijn en lever terug aan het net als de energieprijzen hoog zijn. De tarieven zijn altijd een dag van te voren bekend.

Op een omvormer kunnen meer zonnepanelen worden aangesloten dan het AC vermogen van de omvormer. Een omvormer levert echter nooit meer terug dan zijn AC vermogen. Als meer zonnepanelen worden aangesloten dan het AC vermogen van de omvormer, dan zal de omvormer op mooie dagen het teruggeleverde vermogen aftoppen. Dit geldt ook voor een hybride omvormer. Voor meer informatie over het kiezen van de juiste omvormer kunt u het volgende artikel lezen: Omvormerkeuze: klein of groot?

Heeft u één of een paar zonnepanelen met schaduw? Plaats dan een optimizer van GNE of van Tigo. Alléén zonnepanelen met schaduw hoeven te worden voorzien van een optimizer. Zo optimaliseert u op een kosteneffectieve manier de opbrengst van uw systeem met string omvormer. Lees hoe dat werkt in onze blog post Optimizers in zonnestroomsystemen.