Optimizers

Filter

Toont alle 7 resultaten

Optimizers voor zonnepanelen

Zonnepanelen en schaduw, het is een slechte combinatie. Vooral in een systeem met seriegeschakelde zonnepanelen. Een klein beetje schaduw kan een groot effect hebben op de opbrengst. Optimizers kunnen helpen om de opbrengst van uw zonnepanelen te maximaliseren.

Maar hoe groot is dit probleem eigenlijk? En is het altijd zinvol om optimizers toe te passen als er sprake is van schaduw? Lees er alles over in onze blog post Optimizers in zonnestroomsystemen.

Optimizers van GNE en Tigo kunnen gebruikt worden in combinatie met alle stringomvormers, bijvoorbeeld ook met omvormers van Growatt. Alleen zonnepanelen die last hebben van schaduw hebben baat bij een optimizer. Het monitoringsysteem is voor zowel GNE als Tigo geen vereiste voor de goede werking van de optimizers, maar wordt gebruikt om de prestaties van de optimizers uit te kunnen lezen..

Optimizers van SolarEdge worden alleen gebruikt in combinatie met omvormers van SolarEdge en zijn niet compatibel met apparatuur van andere fabrikanten.