SolarEdge Omvormer

Filter

Toont alle 27 resultaten

SolarEdge Omvormer en Optimizers

Heeft u last van schaduw op uw zonnepanelen? Een systeem met een SolarEdge omvormer en optimizers garandeert een maximale opbrengst. Elk zonnepaneel wordt in dit systeem voorzien van een optimizer, die allemaal in 1 string worden geplaatst.

Met een SolarEdge systeem sluit u uw zonnepanelen parallel aan. Dat wil zeggen dat elk zonnepaneel individueel in zijn optimale werkpunt wordt ingesteld door de optimizer. Dit garandeert een maximale opbrengst onder alle omstandigheden. Wilt u meer weten over het verschil tussen seriële en parallelle zonnestroomsystemen? Lees dan het artikel Zonnepanelen correct aansluiten: Serie of parallel? Een compleet overzicht.

Kies de omvormer met het juiste vermogen

Hoe kiest u de juiste omvormer met het juiste vermogen voor uw installatie? Dat hangt uiteraard af van de gekozen zonnepanelen, maar ook van de plaatsing van de zonnepanelen. Lees de details in onze blog: Omvormer zonnepanelen: Kies het juiste vermogen.

Mogelijke stringlengtes

Het SolarEdge systeem heeft een minimaal aantal optimizers nodig om voldoende spanning voor de omvormer op te kunnen wekken. Onderstaande tabel geeft weer welke stringlengtes mogelijk zijn voor welke omvormers en optimizers.

Mogelijke stringlengtes voor SolarEdge omvormers en optimizers

Gebruik de juiste AC kabel om de omvormer aan te sluiten

Gebruik onze handige tabel om de juiste AC kabel te kiezen om uw omvormer aan te sluiten op de meterkast. Er wordt aangeraden om de spanningsval over de AC kabel onder 1% van de nominale spanning van 230V te houden bij maximaal vermogen. Dat betekent in de praktijk een spanningsval van 2,3V of minder. Lees meer informatie over dit onderwerp in de blog Help! Mijn omvormer gaat uit bij mooi weer!